Copán - Honduras

Skrivet den 2012-02-14 @ 23:03:37

Det blir glest mellan inläggen när man spenderar hela dagarna på Guatemalas busslinjer. Vi tog oss från Semuc Champey till Rio Dulce, för att sedan ta en panga på floden till Livingstone. Livingstone ligger vid Karibiska havet men var kanske inte det paradis vi trodde att det skulle vara.

Garífuna folket som bor där pratar Creole (tror jag) och lever ett slags reagge liv. Chill stad men väldigt skitigt. De kastar alla sina sopor i floden, som sedan mynnar ut i havet. Därav är inte stränderna så härliga och vattnet är med brunt än turkost.

Vi bestämde oss iallafall för att ta en tur till Siete Altares som tydligen ska vara värt ett besök. Tyvärr även det en besvikelse då vi dels just sett Semuc och var duktigt imponerade av det. Dels kom dit när det var torrperiod och alltså bestod de fantastiska poolerna och vattenfallen av smutsiga gölar och droppande stenväggar.  Nåväl vi fick vår motion den dagen.

Från livingstone tog vi oss sedan den långa vägen till Copán i Honduras för att titta på Maya-Ruiner. Som vanligt tog resan mer än dubbelt så lång tid som utlovat så vi kom fram trötta och hungriga. Vi somnade tidigt och var riktigt utvilade dagen efter. Vi tog en promenad till den arkeologiska platsen där de stora ruinerna finns och betalade dyra pengar för att få komma in och gå med guide. Det är tyvärr så att de tar betalt för minsta lilla grej och man kände sig lite utnyttjad som turist. Men det var en väldigt bra guidad tur och en riktigt häftig historia. Det är mycket kvar att upptäcka och restaurera så man får hoppas att alla turisternas bidrag går till rätt saker.

Stort träd med rötter som pipes.

En av de långa och tjocka rötterna.
Den heliga trappan. 
Den enda människooffer stenen. När man spelat ett bollspel och vunnit så offras lagkaptenen. Som ett pris och hedring....?


Kommentarer

Postat av: Ulrika Hellström

Snacka om att ingen vill vara lagkapten eller var det en ära måntro....Mum


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback