Panama Ciudad 2

Skrivet den 2012-02-19 @ 06:48:02

Här kommer ett lite mer detaljerat inlägg.


Vi lämnade Copan vid lunch, ingen brådska tänkte vi när det bara skulle ta 4 timmar till Guatemala City. Meeen, som vanligt så måste man dubbla tiden som chaufförerna säger och resan tog oss ca 9 timmar.
Vi hade iallafall sådan tur att Leif och Martha (som vi bodde hos första natten i Guatemala C) kom och hämtade oss och vi fick sova i en skön säng med RIKTIGT täcke.

Morgonen efter tog vi oss in till Antigua för att spendera vår sista dag. Efter en miss med busschauffören tog det oss ca 2 timmar istället för 30 minuter att ta oss dit men lite god choklad  och fruktsmoothies gjorde oss redo för fönstershopping.

Vi vandrade omkring i några timmar och sen for vi återigen hem till L & M för att spendera även sista natten i Guatemala C hos dem. Igår skjutsade de oss till flygplatsen vilket vi är väldigt tacksamma för. Busssystemet här är inte det snabbaste och vi hade behövt åkt i ottan för att vara säkra på att komma fram. Nu fick vi god tid på oss att äta frukost och packa iordning innan vi gav oss av.

Vi har vart väldigt dåliga backpackers hitintills och spräckt våran budget fler än en gång, att då ta förstaklass flyget ner till Panama kändes bara naturligt... Näe men tydligen hade vi tur för vi lyckades hamna i fören av planet där man äter på keramik och får välja vin till maten. Det var en trevlig upplevelse och det extra benutrymmet var en välkommen lyx. Eftersom planet gick ner för mellanlandning i Costa rica för att byta ut de flesta av passagerarna blev vi detsutom bjudna på mat två gånger på 2 timmar, mätta och belåtna landade vi i Panama kl 16.30.
Lyxen slutade inte där, eftersom man från och med den 15:e februari måste ha ett busskort för att åka på stadsbussarna här så fick vi lov att ta en taxi in till stan. Vi kom fram till vårt "lyxiga" hostel där vi nu sover i "upper bunk-beds" med en vacker view över Bahia de Panama och skyskraporna som sticker upp bakom bukten.

Det är carnivaltider här så om kvällarna är centrum avstängt för parad och gatukök. Det är massor med folk och även massor med poliser och titt som tätt måste man visa legg för att få gå vidare. Det är trevlig stämning och hög musik spelas i varje hörn. Hittils är vi inte övertygade om kvaliteten på paraden men det sägs att det blir bättre och bättre och att på tisdag är den största paraden. Tyvärr är vi inte här då utan får nöja oss med den halvbra som är imorgon. Det är kul iallafall att se att alla är med och dansar,man som kvinna, gammal som ung. Oscar fick även känna på de latinska rytmerna tätt inpå livet, han anser dock att det var närmare en våldtälkt. I folkmun skulle det kallas lapdance. Det var en hårdhänt dam som gjorde mycket för att få några dollar i sin uppklippta ölburk. Jag dog lite av skratt bredvid och många andra med mig.

Idag har vi spenderat dagen med shopping. Gjorde några fynd och väskan är nu ytterligare lite svårare att stänga än förut. Tur att vi är i slutet av resandet. Imorgon är vår sista dag i Panama City och vi ska ta oss vidare till SanBlas öarna i karibien. Sen funderar vi på om vi ska ta oss till Isla de Coiba för några dyk eller Bocas del Toro. Isla de Coiba kallas för Poormans Galapagos även om det inte är särskilt billigt, så varför inte spräcka budgeten ännu en gång när det nu ska vara fantastisk dykning där? Den som lever får se.
Jag är uppspelt men Oscar är tydligen mentalt erfaren med 1aklass faciliteter.
Oscar beställde in en till öl, han var inte speciellt törstig, han ville bara påminna sig om vart han satt.
Mycket bomullsfält i Centralamerika
Nedre Manhattan?
The fancy view.


Kommentarer

Postat av: Ullis

Ja det gäller ett unna sig lite lyxliv medan man lever. :-) Klart ni ska åka och dyka!! nu när ni är där. Mamma vill ha present... Puss o kram

Postat av: Bibbi

Passa på och njut sista delen av resan och dykning med sköldpaddor mm låter ju inte helt fel. När ni kommer hem får ni ställa om till lite vinteraktiviteter, förhoppningsvis finns det snö kvar då också. Kram kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback