Våra sista dagar är räknade

Skrivet den 2012-02-29 @ 05:19:28

Nu är det inte ens en vecka kvar tills planet går. Vart har tiden tagit vägen?? 3 månader har gått alldeles för fort. På måndag kl 7.40 landar vi på Arlanda om allt går som det ska.

Nu befinner vi oss i Almirante för att imorgon ta oss till vår sista destination, Bocas Del Toro. Tjurens mun. Allt för att bättra på brännan innan hemkomst.
Snorkling i San Blas
De senaste dagarna har vi spenderat i Santa Catalina och Isla de Coiba. Fantastiskt vackert och härlig dykning! Check check check på min lista också, en av anledningarna att åka till centralamerika var för att se sköldpaddor, tucaner, apor och delfiner. Allt är nu avcheckat ordenligt och jag kan känna mig nöjd. Fick se söta små cappuchinoapor på riktigt nära håll under en tidig morgonhajk genom djungeln på Coiba, delfiner hoppandes vid båten på väg från ön, sköldpaddor i vattnet när vi dök och tucanerna i Costa Rica. 

Vi spenderade en natt på Isla Coiba, en oexploaterad ö i still havet. Vi gjorde tre dyk och såg häftiga stimm av stora fiskar, sköldpadda, ett stimm av mantarays, muränor av olika slag, massor med hajar och såklart de färgglada fiskarna vid reven.

På kvällen lagade vi lite mat tillsammans med tysken León och holländskan Danja. Trötta efter en lång dag somnade vi tidigt för att orka upp till morgonhajken.
Danja, Oscar och jag. Konstig känsla att hoppa i vattnet som på ytan är 30 grader, sjunka ner 25 meter och befinna sig i 16 grader. Höll på att frysa ihjäl kändes det som, aldrig bada i sverige mer! ;)
Belöningen

En liten del av Coiba från utkiksplatsen
Soluppgång
Här bodde vi, på andra sidan ön finns ett gammalt fängelse. Lite annorlunda än hur det är nuförtiden, för fängelset var nämligen för vakterna. Fångarna gick "fria" på ön och för att skydda sig från dem så låste vakterna in sig. Skumt...
Man fick se upp vad som simmade bakom en. Flodkrokodilen är inte att leka med.


Kommentarer

Postat av: UlRika

Ja vad tiden har gått fort fast det känns som ni varit borta jätte länge. Vilken otrolig resa ni gjort! Helt fantastisk. Ska bli kul att få se flera bilder och få höra era historier. Vi har en granne också som väntar på att få höra er berätta. Kram och välkomna hem.

Ps jag fixar köttbullar sås o potatis


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback