Trötta sköldpaddshjältar

Skrivet den 2012-01-30 @ 19:32:09Efter en heldag på surfingbrädan var vi hungriga, vi tillagade lite fisk i folie med machete och glöd som enda verktyg.


Smarrigt blev det! och när vi är klara med allt skärande hittar vi en liten kniv....


Kvällens sovplatser i vindskyddet

Sköldpaddsmamman som ploppar nästan 100 ägg. De kan lägga ägg från det att de är ca 20 år, va 8:e månad. Det blir många bebisar, tyvärr överlever inte ens 1%...

För att skydda äggen från tjuvar vandrar ca 5-10 volontärer varje kväll längs med den 18 km långa stranden för att samla in ägg och gräva ner dem i reservatet istället.


Imorse när vi vaknade tog vi oss snabbt till Las Peñitas för att sedan ta bussen tillbaka till León. Fixade biljetter tills imorn, då vi drar vidare till Guatemala. Sedan efter lite strosande i denna studentstad tog vi oss till vulkanen Cerro Negro för lite Sandboarding. 

Vi hikade upp för den 700 meter höga vulkanen. Det är den yngsta och mest aktiva i hela Nicaragua. Helt svart och konformad. ca 45 graders vinkel hela vägen. Vi släpade med oss var sin bräda uppför, det var riktigt blåsigt på toppen och man undrade hur många som ströl med på vägen upp, ett visst svinn får man ju alltid räkna med men... Vi kikade ner i kratern som pyste ut rök då och då, men inga kroppar kunde observeras.
Väl på toppen var det dags för den riktiga utmaninen, att ta sig ner levande... I en gammal orange sparkdräkt som luktade snor och tårar bar det av på hemmabyggda "sandboards"

Det var en häftig upplevelse som vi är glada att vi hann med innan de antagligen förbjuder det på grund av skaderisken... På toppen hade det ett plåtskåp av Nicaraguiansk arkitektur och ingenjörskonst med någon seismometer i som fungerade ibland så det var hyfsat riskfritt att vandra upp sas det. Ett steg i rätt riktning!

Avslutar med en bild på en av de färgglada kycklingarna som bor här på hostelet för trevnadens skull.


Kommentarer

Postat av: Bibbi

Vilka hjältar.-) måste vara en fantastisk upplevelse,ni får vara med om mycket. Vilken tur att ni har hängmattor att sova i.kramisar

Postat av: Sch0penhauer

Guatemala? Hoppas ni vet vad ni gör. Guatemala City anses vara den farligaste staden i Latinamerika. Totalt laglös med gängbildningar som polisen totalt tappat greppet om. Ta hand om er/pappa

Postat av: Kajsakises

Alltså wow! Vill ha era hängmattor, vill också sova i stentrappor, vill dyka och vill rädda rädda sköldpaddor. Jag skulle vilja vara med! Njut åt mig med:)

Postat av: Ulrika Hellström

Herregud vad ni hittar på!!! Jag vill också! Det jag har upplevt i dag är ett tåg som luktade brandrök redan vid start, som stannade ofta för att det var fel på bromsarna som man såsmåningom kopplade ur så efter ett antal timmar på tåget kom jag till E-tuna (från Stockholm alltså) där vi skulle vänta en stund för att ett tåg brunnit i Kungsör!?! Det slutade med buss fr E till Arboga 21.00 var jag hemma (började 17.25). När jag kommer hem får jag veta att Nalles brunnit ner (inga som dött tre rökskadade) Ett hus på kolvägen med, till grunden. Det som låg i yttre hörnet direkt efter kurvan efter vårt hus (ingen skadad). Ja bara så ni vet så händer det saker i Arboga med, men ni har MYCKET roligare. för det här var ju knappast kul. Kram på er


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback