ChickenBus

Skrivet den 2012-01-13 @ 00:50:39

Idag tog vi oss från San Juan Del sur till Granada. Resan på två 3 timmar kostade oss inte mer än 20 kr. Men det var ett annat pris att betala också. Chickenbus lever verkligen upp till sitt namn. Det är gamla gula amerikanska skolbussar som nu agerar lokalbuss. Den har ca 45 sittplatser, men oftast sitter folk i knä på varann. Dessutom stod det idag ca 30 personer i mittgången. tillsammans med all packning känner man sig verkligen som en kyckling. Det finns inte heller några riktiga stationer utan bussen stannar vart man vill, man bara visslar. Så det är ett jäkla kackel i bussen. Men vi kom fram, hela, men inte så rena efter som vi var genomblöta av svett. Ingen AC i dom bussarna inte. Nåja, nu ligger vi i en hängmatta på vårt hostel i centrala Granada.

Vi strosade runt i staden ett tag och det är mycket fint här. En gammal kolonialstad där arkitekturen är välbevarad. Vi gick in på lokala marknaden, ett enda virrvarr av gångar. Massor med stånd som säljer allt från kycklinglever till plaststolar. Vi handlade middag, 4 majskolvar, smör, lime, en avocado, och SODA VATTEN. Har hittat sodavatten som inte kostar skjortan. Nom nom. Det står på kylning nu. Köpte även lite niacraguansk choklad till dessert, det kostade skojortan däremot...Svårt att ta en bild utan att det märks...
Imorgon funderar vi på Canopy eller tree house. Får se vad vi känner för :) Nu ska vi laga till gourmetmiddagen ;)


Kommentarer

Postat av: kises

Den där bussresan påminner om bussarna i Indien, bara att hoppas att de som hänger med armhålan över en inte luktar svett. ( vilket de troligtvis gör;).. roligt att följa er på resan!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback