Chillidill

Skrivet den 2012-01-14 @ 23:59:59

Ligger här i var sin hängmatta under ett apelsinträd. Oscar försöker återställa vätskebalansen i kroppen eftersom det blev lite väl mycket rom i colan igår och jag bara chillar och surfar lite. Coca-Cola är billigare än vatten så det blir ett par (i glasflaska<3) om dagen. En 500ml cola i glasflaska kostar 9 cordobas. 10 cordobas är $0.5. Så det kostar alltså inte mer än 3 kr när man köper en i kiosken utanför hostelet. Det blir bättring när vi kommer hem, ingen mer läsk! Men vad är egentligen godare än en iskall cola i värmen??


Igår åkte vi till ett hostel ute i "djungeln" det är ju mer en skog än en djungel. Det var en jobbig vandring i värmen uppför berget med ryggsäckar men det var en väldigt vacker utsikt när vi väl kom upp. Tyvärr visade det sig att vi var tvugna att gå ner halva vägen igen för där låg rummen, typiskt... Så när vi kom upp andra gången så stannade vi där resten av dagen. Hehe


Hostlet hette Tree House och var väldigt fint. Dock lite smutsigt och alla som bodde där hade fötter svartare än natten. Det var 4 personer som volontärade och skötte om hostelet. De var antingen fulla eller höga varje dag. Sunkiga hippies typ. Vi kände oss inte riktigt som än i gänget med våra rena fötter och kammade hår. Nåja. Det var chillmode on hela eftermiddagen och solnergången var amazing. Vi åt family dinner med alla på hostelet på kvällen, tacos. Det smakade nästan som hemma faktiskt! 

På kvällen började colan ta slut så därav blev alla fulla eftersom att romförrådet var en icke sinande källa. Det var en trevlig stämmning men några ghost-mosquitos (man ser dem inte men helt plötsligt har man ett stort rött kliande bett) åt upp hela mig. Idag har jag röda prickar på hela kroppen.... 

Rummen var riktigt frächa och jag är glad att det fanns ett bra myggnät för såg många alldeles för stora spindlar under dagen. Sov väldigt gott. 

Idag gjorde vi canopy. Heeelt annorlunda mot den i Monteverde. Här var mer som en stor lekpark med massa linbanor och vi fick två egna guider som hängde med oss hela tiden. De tog massa bilder och vi fick göra lite "konster" i luften och greja. I Monteverde var det mer adrenalin och äventyr = häftigt, här var det mer personligt och kul på ett sätt, men linorna var inte alls lika långa eller lika högt upp.
Det är så nice här att vi funderar lite på att missa flyget hem. Känns som att vi inte hinner med allt vi vill göra och eftersom att det inte kostar oss särskilt mycket så känns det otroligt lockande! Har hittat många billiga flygbiljetter hem och det känns rimlig att inte åka hem när vi inte måste direkt. Men vi får se, är ju precis i början nu. Kanske blir vi trötta på det här med sol och värme om ett par veckor (INTE SÅ TROLIGT!!!) När vi har bestämt oss lovar vi att säga till. :)


Kommentarer

Postat av: Ulrika Hellström

Vad skönt att ni fortfarande är i början av resan :-D (ni har nästan gjort hälften, glädjedödare som jag är) Men varför inte softa där ni är. Tar pengarna slut kan ni säkert laga lite mat på ngn vacker plats och därmed öppna restaurang i djungeln ;-) men vad jag tror klarar ni er länge än. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback